På tur med god samvittighet?

Danger sign

Eller bør vi heller holde oss inne?

Hva sier fagkompetansen?

"Først og fremst bør du sette alt inn på å unngå å bli bitt."
"Hvis frykten ender med at en ikke går ut i naturen, har frykten blitt irrasjonell. Det er ikke farlig å bevege seg ute, men en bør sjekke seg om en bor i områder med mye flått."
"Du må ikke bli så redd for flåttbitt at du ikke tør å gå ut."
"Alle som er ute på tur i områder med flått risikerer å bli bitt. Noen merker det, andre merker det ikke. Noen flått har smitte som de overfører til mennesker."
"Flåtten sitter helt i ro på planter på bakken og venter på å angripe de som passerer."
"Skogflåtten vi har i Norge venter på deg, for eksempel på et gress-strå, og må ha direkte kontakt for å feste seg på kroppen, selv om den kun bruker fire hundredels sekund for å gjøre det."
"Flåtten kryper raskt og kan bite seg fast de fleste steder på kroppen, men helst på steder med tynn hud."
"Borrelia-bakterien kan i verste fall gi kroniske muskellammelser, hjernehinne- og leddbetennelse. Imidlertid er det bare 25-30 % av norsk flått som er bærere av denne bakterien."
"Veterinærer advarer nå mot en betydelig større risiko for flåttbitt og flåttbårne sykdommer hos dyreeiere landet rundt. Det dukker stadig opp nye flåttsorter, og det skal bare ett bitt til for å overføre kritiske sykdommer til kjæledyret eller mennesket som eier den."

Les vår FAQ

Dersom du vil vite enda mer om våre produkter og teknologien bak anbefaler vi et besøk på vår Ofte Stilte Spørsmålside. Da finner du forhåpentligvis den tryggheten som du trenger for å kjøpe en av våre Flått-Knockere