Norsk friluftsliv (foto: Åse Marit Sjøberg)

Om Hardfør AS

Hardfør er virksomheten og folkene som arbeider med Flått-Knocker. Som fauna og flora i den flotte norske naturen er vi hardføre, og kommet for å bli. Hardfør’s visjon er å gi folk den gode turfølelsen tilbake. Flåtten representerer en av de største gledesdreperne ved aktivt friluftsliv. Med Flått-Knocker kolleksjonen og turutstyret vi har under utvikling er vårt ønske å bidra til at du kan dra –

På Tur Med God Samvittighet!

Interessen for friluftsliv er sterkt økende. Skandinavia har den flotteste og heldigvis den mest tilgjengelige naturen i verden. Vi er heldige!

  • Hardfør er solid som det norske grunnfjellet
  • Vi vet naturen er krevende, men vi skal gjøre vårt for å forebygge unødige skader.

Kontakt oss

Har du spørsmål? Send oss en epost. Vi svarer så fort vi kan.

Besøksadresse:

Konsmogarden 4, 4525 Konsmo, Norway

Du finner oss midt i flåttbeltet

Daglig leder har ordet

Hvorfor Flått-Knocker?

Sommeren 2020 fikk jeg selv en liten smakebit på hvilke krefter det ligger i det lille krypet. Et lite utslett under kneet vokste seg fort betydelig større, og det tok ikke mange timene før jeg forstod hva som hadde skjedd. Noen uker tidligere hadde jeg plukket av en flått som hadde sugd seg fast nede ved ankelen, og børstet av en annen som var på vei opp mot det aller helligste. Jeg føk til legen, og videre til apoteket for å en 2 ukers penicillin-hestekur.

Jeg er senere blitt gjort oppmerksom på at tross 5-6 harde uker med betydelig redusert allmenntilstand, så var jeg en av de heldige  som faktisk hadde noen effekt av 14 dager med doxycycli. De fleste borreliosepasienter som får effektiv behandling opplever en midlertidig forverring av tilstanden. Dette er en velkjent og veldokumentert reaksjon som kalles Jarish-Herxheimer-reaksjon (JH-reaksjon). Les mer om det på Norsk Lyme-Borreliose Forening. Flere av mine venner og bekjente har fått oppleve dette stadiet.

På dette tidspunktet var vårt prosjekt med Flått-knocker godt i gang, tross kraftige forsinkelser som følge av en viss pandemi vi er lei navnet på.  

Det har dermed fungert som en brutal påminner på hvor viktig dette prosjektet kan være  for alle som har litt erfaring med flåttens kraft. 

Jeg var så heldig å få arbeide et år sammen med biblioteksikonet Petter Røren. Tidligere var han villmarkens sønn, men en liten flått kan velte stor mann. Artikkelen om hans opplevelse fra Lister24 er verdt en grundig gjennomlesning. (dessverre er den nå låst for abonnenter.)

"Det er bare to ting som nytter. Forebygging, og dra ut flåtten så fort som mulig"
Petter Røren
Designer

Med våre produkter som knocker flåtten, og gjør at den stanses på dens ferd mot bar hud, er vi med på å hjelpe med forebyggingen. 

Vi ønsker alle et så flåttfritt år som mulig!

Med hilsen

Hallgeir Fiddan

Flåttbitt til flåttsjekk med rød ring
Knehasen min ca 4 uker etter bitt.