På Tur Med God Samvittighet!

Med Flått-Knocker produktene ønsker vi å gi dere den gode turfølelsen tilbake.
Bruk vår fantastiske natur med god samvittighet!

SJEKK HVOR STOR FLÅTTFAREN ER I DITT TUROMRÅDE

Har du selv, eller kjenner du noen som har vegret seg for å gå tur et sted hvor det kan være mye flått? Kjenner du noen som har blitt syke etter et flåttbitt? Hvis svaret er ja på et av spørsmålene over bør dette være et kart som interesserer deg.

Kjører du over fartsgrensa dersom du har fått beskjed om at UP står plassert i skogholtet du er på vei forbi? Går du på blåbærtur der tanta di oppdaget tre huggorm på hennes morgentur?

Nei!

Du tilpasser deg. Du velger et annet blåbærsted, eller tar på deg gummistøvler. I det minste er du i alle fall ekstra oppmerksom denne dagen.

Flåttsenteret i Kristiansand lanserte 30.juni en ny nettjeneste de kaller Flåttkart. Her ønsker de at flest mulig flått observasjoner blir meldt inn.

Hva i all verden skal være vitsen med det spør du kanskje? Skal de skremme folk  bort fra disse stedene med stor forekomst?

En av hensiktene er at de ønsker å hjelpe folk til å være bedre forberedt på å møte flått på turen sin. Senest i går fikk jeg fortalt at «her i Korgen (Hemnes kommune) er det ikke flått». Som en liten del av arbeidsskadene jeg har pådratt meg de siste årene, lempet jeg umiddelbart fram telefonen for å sjekke selv. Og 21 dager ut i rapporteringsperioden hadde hun heldigvis rett. Jeg tok faktisk for første gang på lenge en skogstur UTEN mer enn ASK genseren (for å holde unna myggen).

Flåttkart over Nordland

flåttkart.no

Det er likevel ganske overraskende hvor langt nord og innover i landet funnene er rapportert så langt. Det viser seg altså å kunne reise til «flåttfrie» områder blir vanskeligere og vanskeligere.

Nå er heldigvis ikke mer enn 2 av 100 flått som er smittebærere, og man kan vaksinere seg mot TBE viruset. Dette anbefaler vi varmt, for da har man redusert sjansen for alvorlig sykdom enda litt.

Mot borreliose (på folkemunne borrelia) er det dessverre fortsatt ingen vaksine. Selv om rapportene er at de nærmer seg noe som ser ut til å hjelpe.

I mellomtiden må man ta forhåndsregler. Som våre 5 forebyggingstips, eller dynke seg meg flåttspray.

Hardfør har utviklet kleskolleksjonen «Flått-Knocker» akkurat for å hjelpe til med å forenkle forebyggingen. Med samme teknologi som det amerikanske forsvaret behandler sine uniformer med, er kolleksjonen spesialutviklet for å fungere i Skandinavia i sommerhalvåret.

Klærne fungerer slik at flåtten ikke ønsker å oppholde seg på dem og vil falle av, eller unngå områdene. Ved å stenge inngangene til armhuler og knehaser har du gjort en viktig jobb. Men flåtten er liten og vanskelig å oppdage på vanlige klær. På de flåttavstøtende klærne vil den oppholde seg så kort tid, at den ikke får ro til å finne tynn hud.

Klærne er i tillegg luftige og lette. Sokkene er hurtigtørkende, og fungerer veldig godt på tur. Og husk. De kan vaskes opp til 70 ganger uten å miste sin flåttavstøtende effekt.

I sommer har vi gratis frakt, og vi har 14 dagers fri returrett. Så dette er sjansen til å teste om dette fungerer for deg. Tilbakemeldingene fra våre kunder så langt er klinkende klar.

Klærne holder flåtten borte!

Hva sier kundene våre?

Magnus Larsen
Magnus Larsen
Les mer
Strømpene fungerer! Jeg ferdes jevnlig i flått-terreng i jobbsammenheng. Etter at jeg begynte å bruke strømpene, har jeg ikke fått flått på beina mine. Bruker de lange strømpene utenpå buksa.
Stian Michael Kristoffersen
Stian Michael Kristoffersen
@stian_michael
Les mer
Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score! Liker at sokkene er lange slik at dem kommer over jaktstøvelen. Sitter godt på foten og «sklir» ikke av inne i sko.
Nils Birger Verdal
Nils Birger Verdal
Les mer
Vedlig gode sokker, bruker de innerst, med tykkere sokker utenpå i jaktskoene, varmt og godt uten å bli klamt, heller ikke problemer med gnaging.
Kristoffer Goa Myhre
Kristoffer Goa Myhre
@goamyhre
Les mer
Veldig fornøyd med denne longsen! Er mer en tights enn en bukse å ha under jaktbuksa. Varm og god, sitter godt. ingen flått å se!
Previous
Next