blåbærplukking i norsk skog

Bærplukking og Flått: Hvordan holde seg trygg med Flått-Knocker

Bærplukking i Skandinavia er en herlig sommertradisjon. Men som mange av oss vet, kan flått legge en liten skygge over opplevelsen. Heldigvis er det tiltak vi kan ta for å minimere risikoen.

Hva er flått, og hvorfor er de et problem?

Flått er små parasitter som trives i skog og mark. Mens et flåttbitt i seg selv kan være ubehagelig, er det de potensielle sykdommene de kan overføre som virkelig bekymrer oss.

Hvorfor bærplukkere er utsatt

Våre favorittsteder for bærplukking er ofte også flåttens favorittsteder. Og mens flått kan være små, kan effekten av et bitt være alt annet enn det.

håndleddsbeskyttere bra for bærplukking
Håndleddsbeskyttere er som skapt for bærplukkingen. Stopper flåtten i å hoppe på!

Flått-Knocker: Et praktisk verktøy i flått-sesongen

Flått-Knocker har utviklet en rekke klær som bidrar til å beskytte mot flått, spesielt designet med tanke på aktiviteter som bærplukking. Spesielt verdt å merke seg er deres flåttavstøtende sokker og håndleddsbånd. Disse kan være spesielt nyttige, ettersom føttene og hendene ofte er mest eksponert når man bøyer seg ned for å plukke bær.


Tips for bærplukkere

  • Riktig bekledning: Klær som dekker mest mulig av kroppen reduserer risikoen for bitt. Flått-Knockers sokker og håndleddsbånd er utmerkede tillegg til antrekket.
  • Kjenn ditt terreng: Flått trives best i fuktige områder med høyt gress. Vær ekstra forsiktig i slike områder.
  • Sjekk ofte: Ta regelmessige pauser for å sjekke deg selv, spesielt bak knærne, under armen og rundt hårfestet.
  • Vær forsiktig ved fjerning: Dersom du oppdager en flått, er det viktig å fjerne den så raskt som mulig for å minimere risikoen for infeksjon.
  • Oppbevar bær riktig: Når du har plukket dine bær, sørg for å oppbevare dem i tette bokser for å unngå eventuelle småkryp.

De fem viktigste tingene en bærplukker ikke må glemme.

  1. Oppbevaringsbokser eller kurver: Å ha en solid beholder for å samle og transportere bærene er essensielt. En kurv eller boks vil beskytte bærene fra å bli moset og sørge for at du enkelt kan bære dem hjem.
  2. Flåttavstøtende klær eller spray: Når man ferdes i naturen, spesielt i flått-utsatte områder, er det viktig å beskytte seg. Flåttavstøtende klær, som Flått-Knocker’s spesialdesignede sokker og håndleddsbånd, samt repellenter kan redusere risikoen for flåttbitt.
  3. Godt fottøy: Å være komfortabel er nøkkelen til en hyggelig bærplukkingstur. Velg sko eller støvler som er behagelige, gir god støtte, og beskytter føttene fra ujevnt terreng og potensielle flått.
  4. Vannflaske: Bærplukking kan være hardt arbeid, spesielt i solen. Husk å holde deg hydrert ved å ha med en flaske vann.
  5. Førstehjelpsutstyr med pinsett: I tilfelle små skader, skrubbsår eller for å fjerne flått på riktig måte, er det lurt å ha et grunnleggende førstehjelpssett. En pinsett er spesielt viktig for sikker flåttfjerning.

Konklusjon

Bærplukking er en glede vi ikke bør gi avkall på grunnet flått. Med de riktige verktøyene, kunnskapen og klærne fra Flått-Knocker kan vi fortsette å nyte sommeren og høsten i skogen.

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast