festival sommer musikk mygg

Festivalsommeren er i gang, myggen også!

En vidunderlig st. Hans kveld (i alle fall i sør) markerer på mange måter flere positive begivenheter enn den store negative om at kveldene blir mørkere. Det er som ofte et startskudd på skoleferie, og enda oftere et startskudd på festivalsommeren.

Musikk og festival på rekke og rad

Og etter to år hvor vi er sulteforet på livemusikk i sommersol er det gledelig å se at «Tons of Rock» er i full gang. I august kommer godbitene på rad og rekke, i alle fall i hovedstaden. Øyafestivalen, Oslo Jazzfestival, Findings og Oslo kammermusikkfestival har i alle fall to ting felles. Musikk utendørs langt ut i de sene nattetimer.
Resten av landet er ikke dårligere stilt de heller. Vi kan jo nevne godbiter som Steinkjerfestivalen, Kadetten på Sandvika, Palmesus i Kristiansand og Skral festival i Grimstad.
Skjærgårds Music & Mission festival på Risøya og Parken i Bodø. Hele landet og alle interessegrupper får sine høydepunkter. Det eneste vi krever er godt vær, og at myggen holder seg hjemme.

Mygg og fluer

Det første har vi dessverre null kontroll over, men den siste utfordringen kan faktisk Flått-Knocker være behjelpelig med. Ikke at den holder seg hjemme, men at du som er kledd i permetrinimpregnert tøy har gode sjanser til å være mer i fred enn dine søtluktende venner er hevet over en hver vitenskap. 

Ta en titt på videoen under, og se hvordan virkestoffet virker. Både mot fluer, flått og i sommernattens kos, mot myggen. Klærne våre er innsatt med samme type teknologi som det amerikanske forsvaret impregnerer sine uniformer med. De er i hovedsak behandles slik for å beskytte soldatene mot den mest farlige insekts-trusselen i deres operasjonsområder, nemlig mosquito myggen. Da bør også den norske myggen i stor grad være smart nok til å holde seg unna.


Både magasinene «Villmarksliv og «Jakt og Fiske» peker på den hyggelige bieffekten med Flått-Knocker klærne, nemlig at de ser ut til å holde unna mange andre plagsomme insekter. Til og med den seige hjortelusflua får problemer i nærheten av våre plagg. Les mer om testene her

Vi kaller det en bieffekt, rett og slett fordi disse insektene har sin funksjon i den norske naturen, og strengt tatt ikke er mer enn PLAGSOMME. Vår kamp er mot flåtten, men det er da ingen ulempe at mens du har satt deg ned på gressenga litt utkanten av festivalområdet for å ta deg en liten velfortjent pause, ja så holder du ikke bare flåtten i gresstråa unna, men også myggen i lufta.

Vi eksperimenterer i år med buffer, men har dessverre fortsatt ikke fått ikke nok til at vi kan starte salget skikkelig. Dersom knotten og myggen blir for plagsomme, får vi gjøre som vi gjorde i fjor. Kaste t-skjorta over hodet og bruke den som turban. Det fungerte i fjor, og det vil fungere i år 🙂

Ha en strålende festivalsommer alle sammen.

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast