Er du bekymret for flått??

-Gjør noe med det!!

En fin vår er nå i ferd med å gli over i sommer. Vi håper den blir fin!

Med økt temperatur følger også økt flåttaktivitet. Som følge av mildere klima er flåtten nå aktiv storparten av året, men siden krypet er vekselvarmt øker intensiteten også med solvarmen.

Hva skal jeg gjøre for å unngå flått, spør mange. Løsningen er i alle fall ikke å unngå å oppsøke natur og gode opplevelser! Det er nemlig helse i hvert skritt og minutt ute i det fri!

Samtidig er det en noen forhåndsregler en bør ta for å unngå å utsette seg unødig for flåttbårne sykdommer. Vage råd som; «unngå høyt gress og kratt» og «sjekk kroppen grundig når du kommer hjem fra turen» kan imidlertid bare glemmes som tilstrekkelige og praktisk gjennomførbare tiltak.

Lei av mygg- og flåttspray

Faktum at Borrelia-bakterien og TBE-virus kan gjøre stor skade bør ikke få legge en unødig demper på turen. En enkel og praktisk løsning på et betydelig problem være å benytte flåttavstøtende basisplagg som en del av turantrekket. Med flåttavstøtende bekledning som en naturlig del av turgarderoben, er sannsynligheten for nærkontakt med den blodsugende parasitten betydelig redusert. Videre trenger en ikke tenke bruke tid på klissete spray eller middel med svært spesielle lukter. Flåttavstøtende basisklær som sokker, langermede T-skjorter og lette bukseplagg er luktfrie, og garanteres effektive i hele 70 vask.

Vi i Norske Hardfør / Flått-Knocker har utvalget!

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast