Vitenskapen bak Flått-Knocker’s permetrin-impregnerte klær.

Flåttens trussel

Flått er anerkjente vektorer av et utall patogener som kan forårsake alvorlige sykdommer hos mennesker. Med det økende behovet for forebygging, står permetrin-impregnerte klær frem som en viktig løsning for å unngå flåttbitt.

Mekanismen bak permetrin og flåttens respons

Permetrin er et syntetisk pyretroid insektmiddel kjent for sin effekt på flått. Når flått kommer i kontakt med, eller nærmer seg klær impregnert med permetrin, angripes deres nervesystem. Dette fører til rask paralyse og død av flåtten. Som en konsekvens vil flåtten enten falle av verten eller unngå å feste seg i utgangspunktet. I noen tilfeller opplever vi også at den blir paralysert og sittende helt stille på klærne. Den slutter å kravle rundt, og har krampaktig klamret seg til klærne.

turklær for flåttbeskyttelse
«Flått-Knocker’s permetrin-impregnert turklær for flåttbeskyttelse

Vitenskapelig støtte: Undersøkelser og effektivitet av ulike plagg

Mange studier har blitt utført for å fastslå effektiviteten av permetrin-impregnerte klær. Resultatene har konsekvent vist en høy grad av beskyttelse, spesielt for plagg som bukser og sokker, som direkte dekker flåttens foretrukne bittsteder.

Klærnes design og flåttbeskyttelse av kritiske områder

Flått-Knocker klær er designet med tanke på optimal beskyttelse. De fokuserer spesielt på områder som håndledd og ankler, kjente steder hvor flått ofte biter. Med tettsittende mansjetter og forsterkede områder gir våre klær et ekstra lag med forsvar mot disse små skadedyrene.

Impregnerte klær versus spray på huden

Spray som påføres direkte på huden kan ofte inneholde en rekke kjemikalier. Ved å bake permetrin inn i stoffet av klær, blir det gitt en sikrere beskyttelse sammenlignet med sprayer, da direkte eksponering mot huden reduseres betydelig.

Miljøhensyn ved vask

Mens en liten mengde permetrin kan vaskes ut fra klærne ved rengjøring, er denne mengden minimal sammenlignet med mengden kjemikalier som slippes ut i miljøet ved hyppig bruk av spray. Dette gjør klærne til en mer miljøvennlig løsning.

Vaskerutiner for Flått-Knocker klær

For å sikre den lengste levetiden og beskyttelsen av klærne, anbefales det å følge våre vaskerutiner. Vask ved maks 40 grader, unngå helst tøymykner, og vær trygg på at klærne vil beholde sin effektivitet i opptil minimum 70 vask. Etter dette kan effekten gradvis reduseres.

vaskeinstrukser av flåttbeskyttende klær med permetrin
Når vaskeinstruksene for Flått-Knocker klær ikke blir fulgt. (ai generert med Midjourney)

La oss oppsummere

Flått representerer en økende trussel, spesielt med tanke på de alvorlige sykdommene de kan overføre. Vitenskapen bak permetrin-impregnerte klær og Flått-Knocker’s engasjement for kvalitet tilbyr en effektiv beskyttelsesmetode mot disse skadedyrene. Ved å velge våre klær, tar man et viktig skritt mot en tryggere opplevelse i naturen.

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast