Jakten på Eventyr: Fra Flått til Fornøyelse i Averøys Villmark

Ved bredden av elva i Hokksund, der bølgene bruser sakte og vinden forsiktig kiler trærnes blader, sitter Stian Michael Kristoffersen. Ved siden av ham, i en vakker kontrast til naturen rundt, ligger hans engelske setter, Østheias Nero. Det er et syn å se hunden løpe, med en fart som kan gi en gepard konkurranse.

«Naturen har alltid vært en stor del av meg. Fra de tidligste minnene om å sitte i en bæremeis, til turene ut med fiskestang og nisteboks, har jeg alltid vært trukket mot det villmarken har å tilby,» deler han.

Hans Instagram-konto, @stian_michael, er som en dagbok av eventyrene hans. Bugnende av bilder av fangst, storslåtte landskap, og selvfølgelig, Nero, gir den et innblikk i livet hans som jeger og fisker.

Averøy er jaktparadiset

Selv om vi møter ham i Hokksund, kjent for sitt rike jaktterreng og de krystallklare elvene som bukter seg gjennom landskapet, har de fleste av hans jaktopplevelser faktisk skjedd på Averøy. Her, der skogene strekker seg milevis og gir ly til et mylder av dyreliv, har han opplevd noen av sine mest minneverdige øyeblikk.

«En av mine mest spennende opplevelser var under den første hjortebrunsten jeg var vitne til. Å ligge skjult, føle hjertet hamre i brystet, mens hjortebukker slåss og brølte bare noen meter unna, det var magisk,» forteller han med stjerner i øynene.

Jakt- og fiskekamerater

Når det gjelder jaktkamerater, legger han vekt på tålmodighet og evnen til å verdsette selve opplevelsen. «Jakt og fiske handler ikke bare om fangsten, men også om roen ved et bål, stjernene over deg, og de gode samtalene som varer til soloppgang.»

Men naturen kommer også med sine utfordringer. «Flått har alltid vært en skjult trussel. Å komme hjem etter en tur og finne 30-40 krypende flått på kroppen, det er noe man aldri blir vant til,» sukker han. Men etter å ha prøvd Flått-Knockers klær, har dette endret seg. «Det har vært merkbart færre flått på meg. Klærne gir meg en ekstra trygghet i naturen, og jeg kan fokusere mer på selve jakten.»

Averøy, med sin varierte topografi fra dype skoger til åpne sletter, tilbyr en unik jakt- og fiskeopplevelse. Dette terrenget, kombinert med Flått-Knockers beskyttende klær, gir Stian en fornyet glede ved å være ute i det fri. Capsen han har på seg er ikke en del av de flåttavstøtende klærne, selv om den har fått Flått-Knocker logo. Sokkene derimot er alltid på i jaktstøvelen.

Idet solen begynner å synke, reflekterer Stian over sine eventyr. «Jeg vil anbefale Flått-Knockers til enhver jeger eller fisker. Ikke bare for flåttbeskyttelsen, men også for komforten og kvaliteten.» Med det, reiser han seg opp, klar for å pakke sekken til sitt neste eventyr i Averøys vakre villmark, med Nero ved sin side. Og for de som vil følge med på disse eventyrene, er hans Instagram-konto alltid oppdatert med de siste øyeblikkene fra villmarken.

PS! Alle bildene i denne artikkelen er hentet fra hans instagramkonto med tillatelse. Følg ham for flere blinkskudd.

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast