Jaktsesongen rundt bålet med riktig bekledning

6 Grunner til at Riktig Bekledning Kan Redde Jaktsesongen Din!

Hvordan kle seg riktig på jakt!

Jaktsesongen er noe helt spesielt, og vi i teamet har snakket med erfarne jegere som har tilbragt utallige dager ute i skog og mark. Vi har lært at naturens elementer kan være nådeløse, men også at med riktig utstyr og bekledning kan man nyte jakten uansett vær og føreforhold. Da kan også de som sitter igjen hjemme og venter på deg, føle seg trygge på at du har det bra. Her gir vi deg seks av de viktigste grunnene til hvorfor riktig bekledning er avgjørende:

1. Temperaturregulering

Temperaturregulering kan ikke undervurderes. Klærne skal ikke bare holde varmen, men også sørge for at du ikke svetter overdrevent. Når nettene blir lange og kulda setter inn er ull et must. Men da er heldigvis heller ikke flåtten et særlig stort problem. For de mer mellomvarme dagene på høsten anbefaler vi å starte med våre Flått-Knocker tights laget av pustende materiale som transporterer svette bort fra kroppen. Ytterlaget bør være vind- og vanntett, men fortsatt pustende.

Long Johns Tights Menn

2. Kamuflasjebekledning

Kamuflasje er essensielt for å være usett i naturen. Farger og mønstre som blander seg med omgivelsene, kan være avgjørende for å nærme seg byttet uten å bli oppdaget. For bukkejakt og rådyrjakt er kamuflasjemønstre som etterligner skog og kratt ideelle. For rypejakt i fjellet kan kamuflasje i grått og brunt være mer passende. Skal du virkelig ta kamuflasjen helt ut, og samtidig holde deg varm og god i toppen anbefaler vi en Aclima balaclava fra Jaktcompagniet.

3. Klær som beskyttelse mot flått

Flått… alle jegers skjulte nemesis. Disse små krypene har en utrolig evne til å finne den minste åpningen i klærne dine. Men frykt ikke! Våre Flått-Knocker sokker og håndleddsbånd er som en festning – ingen flått kommer seg forbi! Våre håndleddsbånd kan også fungere som gamasjer og kan enkelt kombineres med alle de vanlige jaktklærne dine, noe som gjør dem til et helt nødvendig klenodium på jakt. Lange sokker som går over jaktstøvelen er også perfekt for de dagene før snøen setter inn. Men da ser man også lite til flåtten… Strømper av nylon, som våre Flått-Knocker sokker, tørker raskere og gir god beskyttelse, og vil derfor fungere strålende nå på tidlighøsten. De sitter veldig godt på foten, og du trenger ikke å bekymre deg over gnagsår.

4. Komfort

For å være komfortabel under jakt er essensielt. Det handler ikke bare om å føle seg bra, men også om å være i stand til å konsentrere seg om jakten. Gnagsår er en ting, men ekte komfort betyr at klærne puster godt, slik at du ikke føler at du er i en badstu midt på dagen. Polstrede bukser kan føles som himmelen, spesielt når du har sittet på samme stein eller trestubbe i timevis. Som for eksempel Dovrefjell Discover Classic bukse til en rimelig pris hos Magasinet. En komfortabel jeger er en lykkelig jeger!

Ask genser Bukkejakt

5. Beskyttelse mot andre insekter

Bortsett fra flått, har naturen en hel hær av små plagsomme skapninger som mygg, knott og hjortelusflue. Tenk på dem som flåttens irriterende småsøsken. Vår ASK genser kommer til nytte igjen her. Med tette håndledd og en design som gir god lufting, sørger den for at ingen småkryp sniker seg inn under ermene, samtidig som du holder deg kjølig. Og for de ekstra varme dagene, kan den romslige designen være en livredder, slik at du kan få litt vind på kroppen uten å bli et buffetbord for insekter.

6. Tilpasning til forskjellige jakttyper

Ulike jakttyper krever ulik bekledning. For rypejakt i fjellet er det viktig med vindtett tøy som beskytter mot kald fjellvind, mens vannfugljakt krever vanntett bekledning. Tilpass bekledningen etter jaktformen og værforholdene for best mulig opplevelse.


Folk spør også om:

 • Når er det bukkejakt?
  • Bukkejakten starter vanligvis i midten av august og varer til slutten av september.
 • Når er rådyr mest aktive?
  • Rådyr er mest aktive i skumringen og ved daggry.
 • Hvilke våpen brukes til bukkejakt på rådyr?
  • De mest vanlige våpnene for bukkejakt på rådyr er rifle og hagle.
 • Når på døgnet er det best å jakte bukk?
  • De beste tidspunktene for å jakte bukk er tidlig morgen og sen ettermiddag til skumring.
 • Hvordan kle seg på jakt?
  • Klær deg etter «løk-prinsippet» med flere lag, slik at du kan regulere varmen ved å ta av eller på klær etter behov.

For de interesserte kan dere lese tester av våre klær i Jakt og Fiske og artikkelen «Klærne som skremmer flåtten» hos Båtmagasinet.

Og så har villmarksliv testet blant annet sokkene våre. Se faksimile under:

Test i Villmarksliv
en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast