Fikk 91 flått på turbuksebeinet – gikk viralt

Da Janne Weel Johannsen fikk testet et sett med Flått-Knocker klær, testet hun to turbukser på likt. Resultatet var så oppsiktsvekkende at Østlandsposten har skrevet om det. Les hele artikkelen her (for abonnenter).

Det ene beinet med en vanlig hvit tights, den andre med Flått-Knocker buksa «Bjørk» utenpå. Hun reduserte antallet fra 91 til 8 på beinet med Flått-Knocker. Fortsatt et vilt antall, men det er altså mindre enn 10% av antallet hun hadde med vanlige klær.

Testet flåttavstøtende turbukse

Janne og mannen Jan driver Helgeroafergene fra Stokkøya. Hadde Janne registrert dette funnet på www.flåttkart.no hadde den øya sett betydelig farligere ut. Likevel er dette et av områdene i Norge hvor det rapporteres om flest flått på Flåttsenterets nye tjeneste.

Sjekk flåttkart for hvor du bør bruke flåttavstøtende turbukser
Kilde: www.flåttkart.no

«Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Jeg hadde ikke gått lenge i skogen heller, men måtte plukke av 91 flått av buksa… Den flåttavstøtende bukse hadde bare 8.»

– Janne Weel Johansen.
faksimile fra Østlandsposten 27.september 2022

Lite kjent med flåttavstøtende klær

Som veldig mange andre hadde hun aldri hørt om flåttavtøtende klær, og Flått-Knocker kom jo ikke på markedet før i 2021, så det er kanskje ikke så rart. BIldet under la hun ut på facebook, og kommentarfeltet eksploderte.

flåttklær mot vanlige bukser.
Fra Jannes Facebookside.

Kommentarfeltet var fullt av tips om å heller bruke spray og oppfordringer om å ta vaksine, og det virker ikke som mange har fått med seg at slike klær er minst like effektive, og også kan vaskes opp til 70 ganger uten å miste effekten.

Vi kan også peke uavhengig forskning omkring de positive effektene av å bruke klær innsatt med permetrin. Universitetsstudier foretatt ved University of Rhode Island kan du lese i sin helhet her.

«Jeg synes flått-klærne fungerer veldig bra. I tillegg har jeg også sokker, tettsittende tights, langeermet og kortermet genser. De ser ut som vanlige turklær og ikke som noe kostyme. Jeg synes det er veldig fint at det er utviklet noe som hjelper folk til å bruke naturen.»

– Janne Weel Johansen

Gi en omtenksom turbukse i gave

Så dersom du har bekjente som ikke vil gå på tur som følge av flåtten, har du her en veldig fin og omtenksom gave til dem. Det er en gave i seg selv bare å tipse dem om produktet.

Melder du deg på nyhetsbrevet er du også garantert å ikke gå glipp av tips, nye produkter og tilbudene som av og til dukker opp.
Flåtten er aktiv så lenge det er plussgrader, noe denne høsthistorien virkelig forteller.

Trenger du flere bevis på at dette faktisk fungerer? Sjekk ut Jakt og fiskesida vår.

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast