hund på tur

Får hunden din flått?

Får hunden din flått, betyr det at også du er eksponert for de samme skadelige småkrypene.

Forskjellen mellom deg og hunden er at mens du rager nærmere 2 meter over bakken, subber hundens mage og korte ben borti høye strå og krattet der flåtten liker å jakte. Husk imidlertid på at selv om du er mye høyere enn hunden, rekker bena dine også (som regel 😊) helt ned til bakken. På samme måte som hundens mage, ører og andre steder med tynnere hud er yndede steder for flåtten, er ankler, legger og knehaser eksempler på tilsvarende gode fråtseplasser på oss mennesker.

hund på tur

Hovrdan beskytter jeg hunden mot flått?

«Flåttmiddel finnes som spot-on, halsbånd og som tabletter. For spot-on og halsbånd er det viktig at disse kommer helt ned på huden til hunden og ikke blir liggende i pelsen. Disse varer i noen uker før behandlingen så må gjentas. Det går også an å få resept på tabletter som har noe lengre varighet.» Les mer om det hos Agira Dyreforsikring som kan enda mer om dette enn oss.

Hvordan beskytter jeg meg selv om flått?

Flåttavstøtende sokker og benklær kan være en billig forsikring mot flåttbitt og skumle flåttbårne sykdommer. Som hundeier vet du av erfaring at flåtten i vårt milde klima er aktiv nesten året rundt.

Forsking viser at 70% av all flått jakter i vegetasjonen opp til 70 cm fra bakkenivå. Tenk på 70-70 regelen neste gang du lufter hunden ute i naturen!

God trygg tur!

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast