Friluftsliv utendørs med Flåttsikring

Den Ultimate Guiden til Friluftsliv Uten Flått

Friluftsliv er en fantastisk måte å utforske naturen og nyte frisk luft og mosjon. Det er ingenting som kan måle seg med følelsen av å vandre i skogen, klatre opp på fjellet eller padle langs en elv. Men når sommeren nærmer seg, øker også risikoen for å møte på det minste, men farligste insektet som finnes: flåtten. Men fortvil ikke, med Flått-Knockers Ultimate Guide til Friluftsliv Uten Flått, kan du fortsatt nyte friluftslivet og samtidig beskytte deg mot disse små krabatene.

Hva er flått?

Flått er små insekter som suger blod fra dyr og mennesker. De er vanligvis størrelsen til et sesamfrø og er mest vanlig i områder med høyt gress og busker. Flåtten kan bære på farlige sykdommer, som Lyme sykdom og andre flåttbårne sykdommer, og kan være veldig farlige for både mennesker og dyr. Flåttsenteret i Kristiansand er vår aller største ressurs i dette landet på flått.

Hvor finnes flått?

Flått finnes over hele verden, men er spesielt vanlige i skogkledde områder og høyt gress. Det er spesielt viktig å være forsiktig i områder hvor det er mye hjort og andre dyr som flåtten vanligvis lever på. Se www.flattkart.no for en levende oversikt fra Norge. Her kan du rapportere inn dine flåttfunn.

Hva er risikoen ved flåttbitt?

Flåttbitt kan være farlige og kan føre til sykdommer som Lyme sykdom, som kan forårsake alvorlige symptomer som feber, hodepine, tretthet og muskelsmerter. Heldigvis kan disse sykdommene forebygges ved å unngå flåttbitt og ved å fjerne flåtten så raskt som mulig hvis du blir bitt.

Hvordan kan du unngå flåttbitt?

Når du skal på tur, er det viktig å ta noen enkle forholdsregler for å unngå flåttbitt:

   • Kle deg riktig: bruk lange bukser og ermer, og tett igjen innganger til hud. Med lyse klær kan det være lettere å se flåtten.

   • Bruk insektsmiddel: Flått-Knockers flåttavstøtende klær er en god start. De er impregnert med flåttavvisende middel før det blir sydd, slik at klærne tåler opp til 70 vask. Men, for enda bedre beskyttelse kan du også bruke et insektsmiddel på utsatte områder som armer og ben.

   • Unngå høyt gress og busker: Flått liker å gjemme seg i høyt gress og busker, så det kan være best å holde seg på stier og åpne områder. For vi som er så glad i friluftslivet vil dette begrense utøvelsen såpass kraftig at man bør ta i bruk de andre tipsene SLIK at man KAN gå i høyt gress og utenfor stien.

   • Sjekk deg selv og andre etter flått: Sjekk deg selv og andre regelmessig for flått, spesielt etter å ha vært i områder med høyt gress og busker. Og med Flått-Knockers klær har du redusert risikoen for å ta med deg noen uønskede gjester hjem med 95%.

  Flått-Knockers klær er en smart investering for alle som ønsker å nyte friluftslivet uten å bekymre seg for flåttbitt. Klærne er ikke bare impregnert med flåttavvisende middel, men er også luktfrie og behagelige å ha på seg. De er laget av lette, pustende materialer som gjør dem perfekte for varme sommerdager og lange turer i naturen.

  Hvordan fjerne en flått?

  Flattnapper kortreistHvis du likevel blir bitt av en flått, er det viktig å vite hvordan du skal fjerne den på riktig måte. Bruk en pinsett eller flåttfjerner og dra flåtten ut sakte og jevnt. Ikke vri eller vrik på flåtten, da dette kan føre til at deler av flåtten blir igjen i huden. Det er også viktig å vaske bittstedet med såpe og vann og å følge opp med en desinfiserende løsning.

   

  Hva skal du gjøre hvis du blir bitt av en flått?

  Hvis du blir bitt av en flått, er det viktig å være oppmerksom på symptomer på flåttbårne sykdommer som Lyme sykdom. Hvis du opplever feber, hodepine, utslett eller muskelsmerter, må du kontakte lege umiddelbart. Lyme sykdom kan behandles med antibiotika, men det er viktig å få behandling så raskt som mulig for å unngå alvorlige komplikasjoner.

  Hva er Lyme sykdom (borreliose)?

  Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom som kan føre til alvorlige symptomer som feber, hodepine, tretthet og muskelsmerter. Sykdommen kan behandles med antibiotika, men det er viktig å få behandling så raskt som mulig for å unngå alvorlige komplikasjoner. PÅ folkemunne kalles den for borrelia.

  Hvordan kan du unngå Lyme sykdom/borrelia?

  Den beste måten å unngå Lyme sykdom er å unngå flåttbitt og å være oppmerksom på symptomer. Hvis du tror du kan ha blitt bitt av en flått, må du fjerne den så raskt som mulig og vaske bittstedet med såpe og vann. Hvis du opplever symptomer på borrelia, må du kontakte lege umiddelbart og følge legens råd om behandling.

  Oppsummering

  Flått kan være farlige, men ved å ta enkle forholdsregler som å kle deg riktig, bruke insektsmiddel og unngå områder med høyt gress og busker, kan du redusere risikoen for flåttbitt. Ved å bruke Flått-Knockers klær, vil du også ha ekstra beskyttelse mot flåttbitt og nyte friluftslivet uten å bekymre deg for insekter. Husk å fjerne flåtten riktig hvis du likevel blir bitt, og å være oppmerksom på symptomer på Lyme sykdom.

  Flått-Knockers visjon og misjon er å gjøre turopplevelsen til skandinaver tryggere og minske antallet som blir syke av flått. Med deres spesialistkunnskap om flått, og deres produkter som er laget for å beskytte deg mot flåttbitt, kan du føle deg tryggere når du er på tur. Og med deres slagord «På tur med god samvittighet», kan du også føle deg bra med å støtte en bedrift som bryr seg om å gi deg den beste turopplevelsen.

  Noen Ofte Stilte Spørsmål (FAQ) til slutt:

  1. Er Flått-Knockers klær egentlig effektive mot flått? Ja, Flått-Knockers klær er impregnert med flåttavvisende middel før det blir sydd, slik at klærne tåler opp til 70 vask. Dette gir ekstra beskyttelse mot flåttbitt når du er på tur.
  2. Kan jeg bruke Flått-Knockers klær til andre formål enn friluftsliv? Ja, klærne er laget av lette, pustende materialer og er også behagelige å ha på seg i andre situasjoner.
  3. Hva er forskjellen mellom Flått-Knockers klær og andre flåttavstøtende klær? Flått-Knockers klær er ikke bare impregnert med flåttavvisende middel, men er også luktfrie og behagelige å ha på seg. De er også laget med tanke på å være tidløse og allsidige, og kan brukes sammen med andre plagg.
  4. Hva skal jeg gjøre hvis jeg blir bitt av en flått? Hvis du blir bitt av en flått, må du fjerne den så raskt som mulig og vaske bittstedet med såpe og vann. Hold området rent og følg opp med en desinfiserende løsning. Hvis du opplever symptomer på Lyme sykdom, må du kontakte lege umiddelbart og følge legens råd om behandling.
  5. Hvor kan jeg kjøpe Flått-Knockers klær? Du kan kjøpe Flått-Knockers klær på deres nettside eller hos utvalgte forhandlere. Sjekk deres nettside for mer informasjon.

  Les svar på enda flere spørsmål her

  en flått som kryper på klær

  Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

  Del på Facebook
  Del på Twitter
  Del på Linkdin
  Del på Pinterest
  Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
  Stian Michael Kristoffersen
  Jeger og fiskeentusiast