Unngå flåttbitt – Slik holder du deg trygg i naturen

Flåttbitt kan være en alvorlig trussel for deg og din familie når dere tilbringer tid ute i naturen. Heldigvis finnes det enkelte forholdsregler du kan ta for å redusere risikoen for flåttbitt. Men for å beskytte deg enda bedre kan du også vurdere å investere i flåttforebyggende klær. Her er noen forholdsregler slik at du unngår flåttbitt, enten du velger å investere i spesialklær eller ikke:

9 tips for å unngå flåttbitt

en flått som kryper på klær

1. Bruk beskyttende klær:

Når du tilbringer tid i skogkledde eller gressete områder, bør du iføre deg lange ermer og bukser, og legg buksebeina i sokkene for å holde flått borte fra huden din.

2. Bruk insektmiddel:

Bruk insektmiddel som inneholder DEET eller permethrin på klærne dine og eksponert hud. Dette vil hjelpe til å holde flått unna.

3. Hold deg på kortklipte stier:

Prøv å holde deg til oppgåtte stier, og unngå høyt gress og busker der flått sannsynligvis holder til.

4. Sjekk for flått:

Etter at du har tilbrakt tid utendørs, bør du sjekke deg selv, barna dine og kjæledyrene dine for flått. Flått legger ofte seg til hodebunnen, armhulene og lysken.

5. Dusj eller bad:

Så snart som mulig etter at du har vært ute, bør du ta et bad eller en dusj. Dette kan vaske av løse flått og gjøre det enklere å oppdage eventuelle som fortsatt sitter fast.

6. Slik fjerner du flått:

Dersom du blir bitt, og finner en flått festet til huden din, bør du fjerne den riktig ved hjelp av tårepincett med fine spisser. Gripe flåtten så nær huden som mulig og trekk den rett ut med jevn og stabil kraft. Ved å kjøpe vår FlåttNapper vil du alltid ha med deg disse tipsene sammen med dine viktige kort. Det kan også være lurt å legge et av dem i tursekken.

tips for å fjerne flått og dermed unngå å bli syk av flåttbitt

7. Hold plenen din klippet:

Hold plenene dine klipte og fjern høyt gress, ugras og buskvekst nær hjemmet ditt for å redusere flåttens habitat.

8. Hold lekeutstyr borte fra flåttrike områder:

Lekeutstyr bør plasseres på et sted med lite eller ingen vegetasjon, for å unngå flått habitat.

9. Vær bevisst på sesongen:

Vær ekstra forsiktig i flått-utsatte områder under høysesongen for flått, som kan variere avhengig av hvor du bor.

Hvorfor trenger vi å unngå flåtten?

Flått-Knocker klær er innsatt med permetrin, og gjør at du kan føle deg mye tryggere i naturen. Er du spesielt bekymret for flått kan denne artikkelen vår være verdt en titt.

Det er viktig å ta forholdsregler mot flåttbitt fordi flått kan overføre alvorlige sykdommer. Hos Flåttsenteret i Kristiansand er de eksperter på flåttsykdommer, og er et naturlig sted å ta kontakt med etter et legebesøk. Ved å følge våre tips for å beskytte deg mot flåttbitt, kan du redusere risikoen for å bli smittet av en flåttbåren sykdom. Det er også viktig å være oppmerksom på symptomene etter en flåttbitt, og å søke legehjelp hvis du mistenker at du har blitt smittet.

Ved å være forberedt og å ta forholdsregler, kan du trygt nyte naturen og beskytte deg og din familie mot flåttbitt og de alvorlige konsekvensene som kan følge med det.

I Østlandsposten kan du lese om Janne som testet flåttavstøtende klær mot vanlige klær. Eller les vår oppsummering dersom du ikke er abbonent.

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast