I barnevandrernes fotspor

Sommeren 2021 sendte vi og Barnevandrersenteret på Konsmo ut et par meget spreke damer og kusiner som hadde bestemt seg for å gyve løs på barnevandrerstien fra Kvinesdal mot Grimstad. Med seg på turen fikk de en solid sett med våre flått og myggavstøtende turklær, for å teste og vise seg fram. De fikk også kontroll over vår instagramkonto og vi kunne følge dem gjennom både feiltrinn og myggsverm.

Bakgrunn for turen

Barnevandrerstien er en 136 km lang sammenhengende sti som bærer på en trist, men lærerik historie. Slik stien er i dag, er den delt opp i 7 etapper. Damene våre starter i Kvinesdal og skal vandre i 4 døgn, uten at stress skal prege turen.

De dokumenterte og viste fram alle de vakre stedene, men måtte også fortelle noen av de triste historiene de møtte på veien. De besøkte også Barnevandrersenteret på Konsmo, og overnattet i husmansstova i Konsmoparken.

På turen ble de utstyrt med våre flåttavstøtende turklær, men skulle også kombinere det med sine egne klær.

Flått-Knocker teknologien er TRYGGHET varmebehandlet inn i tøyet. Damene holdt seg stort sett på en flott tursti, men med overnatting i hengekøyer/telt måtte de også utenfor allfarvei.
Da var det betryggende for dem å vite at klærne er med på å holde den lille blodsugeren unna, spesielt siden det kan være vanskelig å sjekke seg grundig når man er på slike turer.

Første etappe fra Kvinesdal til Snartemo

Barnevandrerstien etappe 1 starter i Kvinesdal kommune vest i vestre Agder, fra Årlia, og ender ved Bautaparken nær Snartemo stasjon i Hægebostad. Fra Årlia går løypa langs en godt merket sti. Terrenget er åpent med myr og skogholt, og passerer flere vakre fjellvann. Høyeste punkt på denne etappen er ca. 500 meter over havet.

Men for en fantastisk dag vi har hatt. Sol fra skyfri himmel og skikkelig sommertemperatur. Ble vi svette? Gjennomvåte er rette ordet. 22000 skritt og  16.59 km gjennom, for det meste, myr var tungt. 

Hele turbloggen deres kan du lese her

Oppsummeringen av Flått-Knocker kolleksjonen

Den korte oppsummeringen av klærne er egentlig grei nok. INGEN FLÅTT Å SE PÅ HELE TUREN! Og det er faktisk ikke så lite akkurat det. Klærne var gode og behagelige og mer luftige enn de kanskje kunne virke som da vi bare tok på dem. Svett ble de, ingen tvil om det. Men ikke mer enn vanlig tøy. Spesielt sokkene ble de veldig glade i, og de tørket fort dersom de hadde blitt bløte i løpet av dagen. Det var deilig å kunne dra dem opp når vi gikk utenfor stien, og kunne trekke dem ned når vi vandret på vei.

Knotten er plagsom uansett, men heldigvis holdt den seg unna klærne. Dessverre hadde vi ikke Flått-Knocker klær på hodet, så der surret de som besatt uansett. Myggen derimot holdt seg unna.

Bildegalleri

en flått som kryper på klær

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest
Super god t-skjorte som holder flåtten borte. Perfekt å bruke på sommeren rundt ett fiskevannet eller under tyn jaktdressen i August! Første høsten på jakt uten en eneste flått. Dette er ett must for alle jegere! Genseren leverer til topp score!
Stian Michael Kristoffersen
Jeger og fiskeentusiast